Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

POGLEDAJTE SVE PROIZVODE

PROIZVODI: TRAKTORSKE DROBILICE – BUBANJSKE DROBILICE

Opis proizvoda

Skorpion 350 RB je bubnjasta mašina za cepanje drveta, koji sarađuje sa tegljačem sa minimalnom jačinom - 100 KM (540 RPM). Obzirom na veći gabariti sečenog materijala sa presekom do 25 cm mašina je zamišljen za mehanički utovar drvenog otpada pomoću hidrauličke dizalice, standardno je opremljena u podlogu-osnovu za njeno pričvršćivanje. Veliki prostor utovara drveta, grlo u dimenzijama 375 x 340 mm omogućuju usitnjavanje široke grane kao i drugi drveni otpad velikog volumena.

U mašini za cepanje drveta primenjen je sistem uvlačivanja drveta, koji se sastoji od ograđenoj u šenuli zubčastoj rolni za uvlačenje i dotiskanje drveta sa presekom 380 mm i od stola za utovarivanje sa zubčastim guseničnim uvlakačom dužine 680 mm, ispred kojeg ima ručno sklapajujući se poklopac za utovar. Za mehanički utovar mašina može da bude opremljen u hidraulički sklapajući se poklopac za utovar sa dodatnim guseničnim uvlakačem dužine 600 mm.

Sistem za uvlačenje drveta napajan je napajan hidrauličnom pumpom, koja je opremljena standardna oprema mašina, rolne i gusenice su napajane od te iste pumpe pomoću sistema hidrauličkih motora i reduktora.

Primena sistema 4 noževa za sečenje u montiranih u bubnju na principia sektora (jedan obrt bubnja na jedan pun rez) garantuje postignuće velik mogućnosti mašine pored relativno male snage tegljača. Konstrukcija noževa omogućuje njihovo oštrenje o periodu korišćenja sa nominalnom dužinom čak za 55 mm što produžuje njihov život.

Dobijenje regularnih komada drvenog otpadnog materijala postiže se zahvaljujući primeni sita montiranog ispod bubnja za sečenje. Komadi su vađeni ispod sita pomoću dva pužasta prenosnika u ventilator za ispuštanje i uz njegovu pomoć ispuštan kroz cev za izbacivanje. Primenjena u mašini cev za ispuštanje, okreće se ručno pomoću pužaste okretnice sa 360° (mašina može biti opremljena takođe u hidrauličnu, sklapanu cev za ispuštanje zajedno sa automatski upravljanim okretačem 240° upravljanim pomoću Joysticka).

Konstrukcija mašina je montirana na jednoosovinskom šasiju, što omogućuje teglenje mašine po svim tipovima puteva. Tipična primena osovine bez kočnice omogućuje Skorpionu 350 RB kretanje sa brzinom do 25 km/h. Skorpion 350 RB može takođe biti opremljen u osovinu sa resorima (do 40 km/h) ili sa pneumatikom (do 80 km/h) – obe osovine imaju pneumatsku kočnicu.

Rešenje montaże stola za utovar pod uglom 90° prema pravcu kretanja, pozvoljava na istovremeni transport mašine za sečenje i prikolice pomoću jednog tegljača (mašina za sečenje ima automatsko kačenje za šlepovanje).

Skorpion 350 RB opremljen je u moderno putno osvetlenje LED.

Skorpion 350 RB standardno je opremljen u najmoderniji u Evropi sistem No-stress. Sistem taj automatski sprečava pretovar pogonskog sistema zahvaljujući vremenskom zaustavljanju sistema za utovar. Sistem pozvoljava na mnogo jednostavan način promeniti opcije rada mašine i prilagoditi ih individualnim potrebama. Program nazvan:  „krupno drvo” i „sitno drvo” omogućuje brzu promenu načina rada uređaja. Tako da je mnogo jednostavno prilagoditi rad mašine aktualno usitnjavanom materijalu, zahvaljujući čemu raste njegova efikasnost. Sistem taj je ugrađen u brojač moto/satova.

Otpadni drvni materijal može da se nameni za energetski materijala za sagorevanje, sirovinu za proivodnju ploča za nameštaj ili za dalju preradu u mlinovima.

Nabavka mašine sa sečenje drva Skorpion 350 RB je optimalno rešenje za firme i preduzeća, koje razvijaju svoje poslovanje u modernom i ekološkom pravcu.

 

Tečnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 350 RB

Dimenzije (dužina x širina xvisina) [mm] 4000 x 2260 (2760)*
x [2650 standardna ispusna cev]
[2670 (4000)* sklapana ispusna cev]
Težina [kg] 2450*** bez hidrauličke dizalice
Prečnik materijala [mm] deblo do 250
Količina noževa (zavisno od verzije bubnja za sečenje) [kom.] 4 za rezanje + 1 za potporu
Brzina podavanja [mb/min] do 21
Efikasnost sitnjenja [m3/h] do 16
Širina komada [mm] do 28 mm zavisno od materiaala
Način podavanja rolna i gusenični uvlakač hidraulički pogon
Prečnik bubnja [mm] 520
Dimenzije grla (šir. x vis.) [mm] 375 x 340
Dužina gusenice [mm] sto 680, (poklopac 600)***
Sito - oko [mm] 30x30 ili 50x50
Minimalna snaga traktora [KM] 100
()* - dimenzije po rasklapanju.
()** - težina zavisi od opreme mašine.
()*** - opcionalno.

 

Standardna oprema:
 • Osovina jezdna do 25 km/h.
 • Ručno sklapan poklopac za utovar bez gusenice.
 • Ispusna cev sa spužastim okretačem 360°, deflektor.
 • Moderno putničko osvetlenje LED.
 • Vratilo za prenos snage.
 • Sopstven hidraučni sistem .
 • Sistem protiv prekomernog opterećanja No–stress sa brojačem motosatova.
 
Opcionalna oprema:
 • Osovina sa resorima (do 40 km/h) ili pneumatska (do 80 km/h), osovine opremljene u pneumatsku kočnicu.
 • Hidraulički sklapan sto za utovar (poklopac) zajedno sa gusenicom za utovar.
 • Hidraulički sklapana ispusna cev zajedno s automatski upravljanim obrtačem 240° i deflektorom.
 • Povišana ispusna cev.
 • Hidraulična automobilna dizalica.
 • Upravljanje pomoćom Joysticka.
 
 

POSTAVITE PITANJE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
vrh strane