Bubnjasta mašina za cepanje drveta Skorpion 500 RB
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEDAJTE SVE PROIZVODE

PROIZVODI: TRAKTORSKE DROBILICE – BUBANJSKE DROBILICE

Opis proizvoda

Skorpion 500 RB je bubnjasta mašina za cepanje drveta, koji sarađuje sa tegljačem sa minimalnom jačinom - 120 KM (540÷750 RPM). Obzirom na veće dimenzije rezanog materijala prečnika do 300 mm mašina je planirana za mehanički utovar drvnih otpada pomoću hidrauličnoe dizalice (u standardu je opremljena u podlogu za njeno pričvršćivanje). Veliki prostor utovara drva, grlo u dimenzijama 550 x 370mm omogućuje rezanje širokih grana i drugog kabastog drvnog otpada.

Sistem uvlačenja drva primenjen na mašini sastoji se od ugrađenog u klackalicu zupčastog valjčića koji uvlači i pritiska drva prečnika 380 mm i utovarne platforme sa dve zupčaste gusenice dužine 920 mm i 850 mm. Veća dužina i širina površine guseničnih transportera obezbeđuje efikasnost i jednostavnost utovara drva. Slobodan prostor između guseničnih transportera služi za odvajanje nečistoća kao što su sitni kamenčići, zemlja, pesak i sl., čime se povećava period eksploatacije noževa.

Sistem za uvlačenje drveta napajan je napajan hidrauličnom pumpom, koja je opremljena standardna oprema mašina, rolne i gusenice su napajane od te iste pumpe pomoću sistema hidrauličkih motora i reduktora.

Primena sistema 3 noževa za sečenje u montiranih u bubnju na principia sektora (jedan obrt bubnja na jedan pun rez) garantuje postignuće velik mogućnosti mašine pored relativno male snage tegljača. Primenjeni noževi su izrađeni od alatnog čelika otpornog na tupljenje, zahvaljujući čemu obezbeđena je njihova duga eksploatacija.

Dobijenje regularnih komada drvenog otpadnog materijala postiže se zahvaljujući primeni sita montiranog ispod bubnja za sečenje. Komadi su vađeni ispod sita pomoću dva pužasta prenosnika u ventilator za ispuštanje i uz njegovu pomoć ispuštan kroz cev za izbacivanje. Mašina se opremljena takođe u hidrauličnu, sklapanu cev za ispuštanje zajedno sa automatski upravljanim okretačem 240° upravljanim pomoću Joysticka.

Rešenje montaże stola za utovar pod uglom 90° prema pravcu kretanja, pozvoljava na istovremeni transport mašine za sečenje i prikolice pomoću jednog tegljača (mašina za sečenje ima automatsko kačenje za šlepovanje).

Skorpion 500 RB opremljen je u moderno putno osvetlenje LED.

Skorpion 500 RB standardno je opremljen u najmoderniji u Evropi sistem No-stress. Sistem taj automatski sprečava pretovar pogonskog sistema zahvaljujući vremenskom zaustavljanju sistema za utovar. Sistem pozvoljava na mnogo jednostavan način promeniti opcije rada mašine i prilagoditi ih individualnim potrebama. Program nazvan:  „krupno drvo” i „sitno drvo” omogućuje brzu promenu načina rada uređaja. Tako da je mnogo jednostavno prilagoditi rad mašine aktualno usitnjavanom materijalu, zahvaljujući čemu raste njegova efikasnost. Sistem taj je ugrađen u brojač moto/satova.

Otpadni drvni materijal može da se nameni za energetski materijala za sagorevanje, sirovinu za proivodnju ploča za nameštaj ili za dalju preradu u mlinovima.

Nabavka mašine sa sečenje drva Skorpion 500 RB je optimalno rešenje za firme i preduzeća, koje razvijaju svoje poslovanje u modernom i ekološkom pravcu.

 

Tečnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 500 RB

Dimenzije (dužina x širina xvisina) [mm] 3870 x 2360 (3000)* x 3025 (4460)*
Težina [kg] 3700** bez hidrauličke dizalice
Prečnik materijala [mm] deblo do 300
Količina noževa (zavisno od verzije bubnja za sečenje) [kom.] 3 za rezanje + 1 za potporu
Brzina podavanja [mb/min] do 21
Efikasnost sitnjenja [m3/h] do 20
Širina komada [mm] do 35 mm zavisno od materiaala
Način podavanja rolna i gusenični uvlakač hidraulički pogon
Prečnik bubnja [mm] 520
Dimenzije grla (šir. x vis.) [mm] 550 x 370
Dužina gusenice [mm] sto 920, poklopac 850
Sito – oko [mm] 30x30 ili 50x50
Minimalna snaga traktora [KM] 120
()* - dimenzije po rasklapanju.
()** - težina zavisi od opreme mašine.

 

Standardna oprema:
  • Osovina sa resorima do 25 km/h (pneumatsku kočnicu).
  • Hidraulički sklapan sto za utovar (poklopac) zajedno sa gusenicom za utovar.
  • Hidraulički sklapana ispusna cev zajedno s automatski upravljanim obrtačem 240° i deflektorom.
  • Moderno putničko osvetlenje LED.
  • Vratilo za prenos snage.
  • Sopstven hidraučni sistem .
  • Upravljanje pomoćom Joysticka.
  • Sistem protiv prekomernog opterećanja No–stress sa brojačem motosatova.
 
Opcionalna oprema:
  • Osovina pneumatska.
  • Hidraulična automobilna dizalica.

POSTAVITE PITANJE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
vrh strane