Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

POGLEDAJTE SVE PROIZVODE

PROIZVODI: MOBILNE DROBILICE – DROBILICE SA DISKOM

Opis proizvoda

Mašina za drobljenje Skorpion 250 SDTG sa guseničnim dodavačem koristi se za usitnjavanje, panjeva, trupaca, grana čiji je prečnik do 250 mm.

Skorpion 250 SDTG sa guseničnim dodavačem je drobilica sa diskom i pneumatskim sistemom izbacivanja na disku. Drvna sečka se izbacuje preko cevi koja rotira za 360° u odnosu na šasiju mašine. Sistem rezanja sastoji se od diska sa 2 ili 3 rezna noža (sa obostranom oštricom) i sa 2 pomoćna noža. Pogon mašine to 4-cilindarski motor sa turbo punjenjem, dizelski, hlađeni tekućinom firme Yanmar (84 KM) ili FPT (88 KM). Motor je ograđen poklopcem od poliestrovog laminata. Zahvaljujući ugrađenom rezervoaru goriva zapremine od 60 litara mašina može da radi na terenu nekoliko časova.

Drobilica je opremljena hidrauličkim pogonskim sistemom za dodavanje materijala koji se sastoji od zupčastog gornjeg valjka i guseničnog dodavača montiranog na sklopivoj utovarnoj rampi. Ovo rešenje omogućava lakši utovar drveta, što pojednostavljuje rad operetera i povećava efikasnost.  Valjak i gusenica su gonjeni hidrauličkim motorima preko pumpe montirane na mašini.

Skorpion 250 SDTG standardno je opremljen u najmoderniji u Evropi sistem No-stress. Sistem taj automatski sprečava pretovar pogonskog sistema zahvaljujući vremenskom zaustavljanju sistema za utovar. Sistem pozvoljava na mnogo jednostavan način promeniti opcije rada mašine i prilagoditi ih individualnim potrebama. Program nazvan:  „krupno drvo” i „sitno drvo” omogućuje brzu promenu načina rada uređaja. Tako da je mnogo jednostavno prilagoditi rad mašine aktualno usitnjavanom materijalu, zahvaljujući čemu raste njegova efikasnost. Sistem taj je ugrađen u brojač moto/satova.

Mašina za drobljenje Skorpion 250 SDTG poseduje evropsku homologaciju koja omogućuje registrovanje mašine i dozvolu za saobraćaj. Skorpion opremljen je u moderno putno osvetlenje LED.

Drobilica je opremljena inercijskom i ručnom parking kočnicom, te priključkom za šlepanje u obliku spojne lopte ili okaste kuke.

Dobiveni zdrobljeni materijal, može da se koristi kao gorivo za: direktno izgaranje u pećima, proizvodnju komposta, ukrasne svrhe, a dodatnim usitnjavanjem u udarnom mlinu, može da služi kao sirovine za proizvodnju briketa i peleta.

 

Tečnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 250 SDTG

Gabariti (duž. x šir. x vis.) [mm] 4500 (5160)* x 2030 x 2550
Težina [kg] 2220
Prečnik ulaznog materijala-grana [mm] 250
Broj noževa 2 ili 3 za sečenje + 2 potporna
Brziana dodavanja [m/min] do 42
Kapacitet drobljenja [m3/h] do 22
Širina drvne sečke [mm] od 9 do 14
Način dodavanja materijala hidraulični dodavač
Prečnik koluta [mm] 800
Dimenzija ulaznog grotla (šir. x vis.) [mm] 420 x 255
DZINĒJA TEHNISKIE DATI
Model motora YANMAR 4TNV98T
 FPT F32MNT
Zapremina [cm3] 3319
3200
Snaga motora [KM] 84
88
Vrsta hlađenja tekućina
Vrsta goriva dizel
Zapremina rezervoara goriva [l] 60
Palenje električno
()* - Dimenzije nakon rastavljanja u radni položaj tokom rada.

 

Standardna oprema:
  • Rezervni točak.
  • Ispusna cev sa spužastim okretačem 360°, deflektor.
  • Moderno putničko osvetlenje LED.
  • Sopstven hidraučni sistem.
  • Sistem protiv prekomernog opterećanja No–stress sa brojačem motosatova.
 
Opcionalna oprema:
  • Produžni element kanala za izbacivanje.
 

POSTAVITE PITANJE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
vrh strane