Mašina za drobljenje SKORPION 250 L
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEDAJTE SVE PROIZVODE

PROIZVODI: MOBILNE DROBILICE – DROBILICE SA DISKOM

Opis proizvoda

Mašina za drobljenje SKORPION 250 L predstavlja svestrani alat namenjen za komunalna preduzeća i firme za održavanje ulica. Može da se koristi za gradska područja, na ulicama i pokraj njih. Primenjena konstrukciona rešenja predviđaju da se mašina koristi također u šumama, pošto je obrtno telo mašine pogodno i za utovar grana na mašinu. Maksimalan prečnik usitnjenih grana iznosi 20 cm, a grlo mašine je širine od 420 mm i visine od 255 mm, zahvaljujući čemu Skorpion 250 L je idealan za usitnjavanje panjeva i širokih grana.

Pogonski sistem drobilice Skorpion 250 L čini dizel motor sa tri cilindra firme Lombardini (snage 40,1 KM) hlađen fluidom. Standardno, motor je opremljen poklopcem „silent”. Zahvaljujući tome motor ima nisku emisiju buke i vibracija, stoga uređaj može da radi i u naseljenom području. Kontinuisani rad drobilice u trajanju od više časova omogućuje ugrađen rezervoar goriva zapremine od 40 l. Mašina je opremljena razdvojivom frikcionom spojnicom, čiji je zadatak da odvaja pogon motora od rezne ploče da bi se omogućio meki zalet motora.

Sistem rezanja drobilice Skorpion 250 L sastoji se od ploče opremljene sa dva rezna noža koja sarađuju sa dva pomoćna noža. Životni vek reznih noževa je optimalizovan zahvaljujući obostranoj oštrici, što omogućuje obrtanje noževa za 180o, a u konačnici dvokratno duže vreme upotrebe. Svi noževi su izrađeni od odgovarajućeg čelika koji se koristi za izradu alata i podvrgnuti profesionalnoj termičkoj obradi. Dodatno, rezna ploča mašine ima funkciju ventilatora i izbacuje usitnjene komade preko izlazne cevi koja može da se postavi u bilo kojem položaju na punom poluprečniku od 360o.

Drobilica Skorpion 250 L je opremljena obrtnom granom koja omogućuje obrtanje tela mašine do 270o i postavljanje grla na mesto skladištenja drva za drobljenje.

Sistem dodavanja materijala ima dva podizna valjčića čiji pogon sastoji se od zasebnih hidromotora i hidrauličke pumpe montirane na mašini.

Za bezbednost operatera mašine odgovara havarijski potezni prekidač sa sajlom čije povlačenje u bilo kojem smeru dolazi do zaustavljanja hidrauličkog sistema dodavanja. Za odblokiranje sistema treba da se pritisne taster "Reset", zatim mašina može da se vrati u svoj radni ciklus (uvlačenje materijala) pritiskanjem tastera "Napred". Također sistem dodavanja može da se zaustavi pritiskanjem tastera "HAVARIJSKI STOP".

Skorpion 250 L standardno je opremljen u najmoderniji u Evropi sistem No-stress. Sistem taj automatski sprečava pretovar pogonskog sistema zahvaljujući vremenskom zaustavljanju sistema za utovar. Sistem pozvoljava na mnogo jednostavan način promeniti opcije rada mašine i prilagoditi ih individualnim potrebama. Program nazvan: „krupno drvo” i „sitno drvo” omogućuje brzu promenu načina rada uređaja. Tako da je mnogo jednostavno prilagoditi rad mašine aktualno usitnjavanom materijalu, zahvaljujući čemu raste njegova efikasnost. Sistem taj je ugrađen u brojač moto/satova.

Drobilica Skorpion 250 L poseduje evropsku homologaciju koja omogućuje registrovanje mašine i dozvolu za saobraćaj. Drobilica je opremljena inercijskom i ručnom parking kočnicom, dugim LED svetlom, te priključkom za šlepanje (slep stangla) sa podesivom visinom priključka koji može da ima oblik spojne lopte ili okaste kuke DIN.

Otpadni drvni materijal može da se nameni za energetski materijala za sagorevanje, sirovinu za proivodnju ploča za nameštaj ili za dalju preradu u mlinovima młotkowych. Nabavka mašine sa sečenje drva Skorpion 250 L je optimalno rešenje za firme i preduzeća, koje razvijaju svoje poslovanje u modernom i ekološkom pravcu.

 

Tečnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 250 L

Gabariti (duž. x šir. x vis.) [mm] 4620 x 2150 x 2530
Težina [kg] 1770
Prečnik ulaznog materijala-grana [mm] 200
Broj noževa 2 za sečenje + 2 potporna
Brziana dodavanja [m/min] do 42
Kapacitet drobljenja [m3/h] do 16
Širina drvne sečke [mm] od 9 do 14
Način dodavanja materijala hidraulični dodavač
Prečnik koluta [mm] 800
Dimenzija ulaznog grotla (šir. x vis.) [mm] 420 x 255
DZINĒJA TEHNISKIE DATI
Model motora LOMBARDINI 1603
Zapremina [cm3] 1649
Snaga motora [KM] 40,1
Vrsta hlađenja tekućina
Vrsta goriva dizel
Zapremina rezervoara goriva [l] 40
Palenje električno

 

Standardna oprema:
  • Rezervni točak.
  • Ispusna cev sa spužastim okretačem 360°, deflektor.
  • Moderno putničko osvetlenje LED.
  • Sopstven hidraučni sistem.
  • Sistem protiv prekomernog opterećanja No–stress sa brojačem motosatova.
 
Opcionalna oprema:
  • Produžni element kanala za izbacivanje.

POSTAVITE PITANJE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
vrh strane